Kära vänner,

Eftersom vi har mindre än två månader kvar till öppningen av ESBC 2022 är
detta för att ge dig och dina bowlare lite uppdaterad information:

1. Deltagare

Från och med idag har vi registrerat 524 manliga spelare (105 A/157 B/262 C) och 245 damspelare (69 A/75 B/100 C) samt 141 gäster från 23 länder. Detta inkluderar även en liten grupp från Ukraina som vi gärna välkomnar till Berlin. Men som ni alla vet är läget fruktansvärt osäkert och våra tankar går till våra vänner i Ukraina. Namnen på samtliga deltagare kommer att publiceras på hemsidan www.esbc2022.eu inom kort.

2. Schemalägg

Vi har justerat det generella spelschemat något till det nuvarande antalet deltagare redan (se www.esbc2022.eu/schedule.html ) och kommer att göra det igen när vi vet det detaljerade antalet herrdubbel som ska tilldelas Bowlplay (dubbla kombinationer inte inkluderade g en spelare i åldersgrupp A) eller till Hasenheide (dubbla kombinationer inklusive en spelare i grupp A) respektive. För att kunna göra det behöver vi fylla i dina C-formulär och skicka tillbaka till oss snarast möjligt.

3. Covid situation

Angående ditt inresa till Tyskland, var uppmärksam på de officiella meddelandena (t.ex. https://www.auswaertiges-amt.de/en/coronavirus/2317268 ) och var medveten om att reglerna kan ändras med kort varsel. Från och med idag är det låga restriktioner och krav kvar bara. För alla andra deltagares säkerhet hade vi ändå fastställt kravet att endast spelare eller gäster med full uppsättning vaccinering (två doser) avklarade eller uppfräschade tidigast i januari 2022 eller bevisad återhämtning från Covid noearlie r än i april 2022 kan ta del av i evenemanget. Kontroll görs vid anmälan vid ankomst (se nedan). Att bära mask rekommenderas fortfarande i stängda allmänna ytor, men det är obligatoriskt endast vid kollektivtrafik. Tänk på att alla ESBC 2022 deltagare och gäster kommer ha fri tillgång till kollektivtrafik i hela Berlinområdet under hela evenemangsveckan, så vi rekommenderar att ta med sig ett litet antal masker åtminstone.

4. Registrering vid ankomst

Alla bowlare och registrerade gäster måste registreras på plats snarast möjligt efter att ha anlänt till Berlin. För att kunna göra det kommer det finnas 4 anmälningsbord:

A. A. På BER Airport för alla ankomster lör 25 juni och sön 26 juni, vilket du har angett i ditt C-formulär

B. På Mercure hotell för alla bowlare/gäster bokade där som inte anländer via BER Airport lör 25:e juni eller sön 26:e juni

C. På Park Inn hotell för alla bowlare/gäster bokade där som inte anländer via BER Airport lör 25:e juni eller sön 26:e juni

D. På Bowling World nära Hampton by Hilton hotell för alla andra bowlare/gäster.

Vänligen lämna era pass och vaccinationsbevis till vår personal, som kommer att validera status för varje bowlare/gäst med CovPass Check ansökan. Inga personuppgifter kommer att lagras och när de är godkända kommer allt välkommet material inklusive ESBC-pass att delas ut. Detta ESBC-pass kommer att vara både ditt bevis på vaccinationsstatus under hela veckan och ger dig fri tillgång till alla ESBC-transferbussar samt till all kollektivtrafik.

Du får mer detaljerad information om dina upphämtning på flygplatsen, tidtabeller för transfer och pendel samt plats och tid för din registrering i juni.

5. Övningssessioner

Individuella träningspass kan bokas direkt på de tre bowlingcentren (kontakt se www.esbc2022.eu/bowling-centres.html Lör 25 juni från 10.00 till 18.00 och sön 26 juni från 10.00 till 16.00 kommer det att vara en reducerad körfälteavgift på 15 Euro per körfält och timme för alla ESBC-deltagare. Var medveten om att de officiella oljemönstren (se nedan) inte kommer att finnas på banorna under pratice.

6. Öppnande

Öppningsceremonin kommer att hållas på CineStar Berlin Cubix Filmpalast Alexanderplatz https://www.cinestar.de/kino-berlin-cubix-am…/info/anfahrt som ligger inom kort promenadavstånd från Park Inn hotell. Dörrarna öppnar klockan 16:30 och evenemanget börjar klockan 17:00. Var medveten om att kaptensträffen på Bowling World därför startar klockan 13:00 redan nu.

Vänligen förstå att på grund av begränsad kapacitet behöver vi veta hur många medlemmar i din delegation som verkligen kommer att delta i invigningsceremonin. Tipsa gärna med ett enkelt e-postmeddelande som ”Tyskland kommer att ha 18 deltagare i invigningsceremonin”. Det enligt antal armband för tillgång till Öppningsceremonin kommer att delas ut till Lagkaptenerna på Kaptensmötet.

7. Oljemönster

Oljemönstren har definierats och publicerats på
www.esbc2022.eu/bowling-centres.html

Vi uppskattar att få era återstående C-formulär tillsammans med ert
förväntade antal deltagare i invigningsceremonin snarast möjligt.
Om det finns fler förfrågningar, tveka inte att höra av dig.

Bästa hälsningar å uppdrag av

ESBC 2022 organisationskommitté

Florian Fister

Tyska Bowlingförbundet

www.esbc2022.eu